VakantBanner.jpg

Sample menu:


Het vakantieland Frankrijk

Frankrijk is een van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlanders. Dat is niet zo bijzonder gezien het feit dat je in Frankrijk alles kunt vinden wat je maar wenst. Het landschap is gevarieerd, het eten smaakt goed en aan uitstapjes is geen gebrek. Voornamelijk de campings zijn in trek bij de Nederlanders. In de zomermaanden rijden we massaal naar het zuiden. Onze auto volgeladen met kampeerbenodigdheden. In dit artikel bespreken we een aantal pluspunten van vakanties in Frankrijk.

Eten & Drinken

De Franse keuken: We zijn er gek op. De Franse keuken kent een grote mate van diversiteit. Dit is het gevolg van een lange traditie. Met name de croissants, kaas en Franse wijnen zijn populair onder buitenlanders. In Frankrijk zelf zult u volop kunnen genieten van al het lekkers dat het land te bieden heeft.

Natuur

Frankrijk kent verschillende bijzondere natuurgebieden. Je vind er vlakke weilanden, lange stranden, dichte bossen en hoge bergen. Met name de natuur in de Ardèche en in Auvergne is bijzonder fascinerend. Dit zijn dan ook direct de best bezochte streken.

Afstand

Een ander voordeel aan Frankrijk is de reisafstand. Het land is goed bereikbaar met de auto. Voornamelijk Noord-Frankrijk is binnen een aantal uur te bereiken. Wanneer men naar het uiterste zuiden wil reizen voor de zon kan het verstandig zijn het vliegtuig te pakken. Van Schiphol gaan er dagelijks vele vluchten richting het zuiden van Frankrijk. Deze zijn meestal goed te betalen.

Klimaat

In het grootste deel van Frankrijk is sprake van een gematigd zeeklimaat. Dit betekend relatief milde winters en gematigd warme zomers. Langs de zuidkust heerst een middellandse zee klimaat. Dit betekend warme droge zomers en erg milde winters. De zuidoostkust is dé plek voor vakantiegangers die op zoek zijn naar zon.

Omgeving

De Lot is een oud land, geologisch gesproken.

De bergen zijn er inmiddels afgesleten tot vriendelijk ronde heuvels, en het is een vruchtbare, groene streek.

De foto's laten u plekjes uit de directe omgeving zien: de brug van Touzac, het kerkje en de Mairie, het weggetje van Touzac naar Lacapelle Cabanac, het kerkje van Cabanac, het uitzicht op de Lot van de hoogte van Gaby, het kasteel van Fumel met haar majestueuze uitzicht over het rivierdal, en het roofridderslot Bonaguil.

Hiermee krijgt u een goede indruk van de streek, en de rust en de ruimte die er nog te vinden zijn, de zonnige warmte van zomerse dagen, en de lommerrijke laantjes die koelte bieden tijdens de wandeltocht